rafinowany pewnie, do smazenia jak najbardziej ok. kokosowy ma jak dobrze pamietam okolo 50% mct w skladzie, jeszcze z tluszczy o podobnych wlasciwosciach do oleju MCT mamy Diacyloglicerydy czyli DAG Zmieniony przez - TomQ-MAG w dniu 2016-02-17 14:45:26
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
białko: jaja, mięsa, ryby, nabiał Węgle: kasze, ryże, makarony, ziemniaki Tłuszcze: Oleje (np. kokosowy, oliwa z oliwek), orzechy (oprócz ziemnych), smalec do smażenia sie nada tez posiłki okołotreningowe to te które jadasz ok. godziny przed treningiem i po treningu. One też są bardzo ważne
...poza częściowo uwodornionymi olejami służącymi np. do smażenia, które zawierają niewielkie ilości trans. Rzeczywiście. Dziękuję Ci za korektę. Teraz intryguje mnie jednak kolejna rzecz. Mianowicie, w procesie rafinacji oleju (a konkretnie odkwaszania) usuwane są z oleju wolne kwasy tłuszczowe i pozostają tylko tryglicerydy (pomijając [...]
a ja tam używam oliwy do smażenia w bardzo małych ilościach, wręcz kilka kropli. Zresztą w odcinku "gotuj z Akopem" sam prowadzący używał oliwy, więc nie może to mieć jakiś mega skutków ubocznych. Chyba że się leje tego zbyt wiele.
Oleje w sprayu do smażenia, czyli tzw. cooking spray mają tyle samo kalorii co tradycyjny olej. Kwestia tego, że na patelnię psikamy (a przynajmniej takie są założenia) tak niewielkie ilości, że nie wyjdzie z tego praktycznie nic. Skład w linku przedstawionym poniżej: https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Cooking_Spray_Canola_Oil-opis38686.html [...]
mozesz zajrzec do działu kuchnia i zerknac na rózne przepisy, bo i tak kiedys ten smazony Ci sie znudzi pozdrawiam. PS: co do smażenia, używaj masło klarowane, smalec, pam, czy ew. rzepakowy, chyba ze masz teflon wystarczy posmarować troszeczkę patelnię żeby usmażyć Zmieniony przez - worek w dniu 2014-05-31 20:28:23
hmm racja domer w jasnym jestsam juz nie wiem jak to jest z tym szkłemnajwazniejsze zeby była extra vagina..tzn vergine hehez pierwszego tłoczenia i do spozywania na surowo,a nie do smażenia itdteraz kupiłem firmy Basso i powiem wam, ze najlepiej mi podchodzidelikatniejsza
Porównujesz całkowicie dwa inne produkty, oliwy z sfd nie służą do uzupełniania tłuszczy w diecie, a do smażenia "bez kalorycznego" bo mgiełka jaką dajesz na patelnie jest niezauważalna.
świry walisz misiu? całe życie mnie wychowywali żebym zdrowo się odżywiał na oliwce a ty ze smalcem wyskakujesz a słyszeliście o tych specjalnych olejach do smażenia (w USA to się sprzedaje.. w saszetkach) Jeżeli straciłeś już w wiarę w wszystko - żyj dla siłowni i swoich mięśni ..........::::::::::STREET NIGGAZ GANG::::::::::.......... [...]
pro1111111 z reguły to zależy od dostawy jednak patrz na polędwice wołową , ligawe które nadają się świetnie na grilla i do smażenia ale również na udziec dobry do pieczenia. Inne cześci też mogą zawierać mało ściegien jak pisałem wsyztsko zależy od zabitej ktowy
[...] mi został wiec raczej uchybień nie będzie. dziś nie jem orzechów, bo mam wrażenie, że mam po nich gazy, wiec jak to będzie przyczyną to z nich definitywnie zrezygnuję. do smażenia używam olej z pestek winogron, czyli kw. wielonienasyconych, co powinno razem z rybami zastąpić zapotrzebowanie na o-3 dzisiejszy jadłospis: [...]
Może być. Jeszcze jedno dodałbym jakieś owsiane płatki błonnik zawsze się przyda a do tego są dobrym źródłem węglowodanów a i jak możesz to unikaj tego oleju do smażenia
nofatuk a jakie masz proporcje składników w diecie? A i z ciekawości samlcu używasz tylko do smażenia? Zmieniony przez - Mateo 1983 w dniu 2007-03-23 18:41:45
nie musisz nic szczegolnego jesc przed, ani po treningu. po prostu normalny zbilansowany posilek, na zasadzie posilku obiadowego tj. mieso + zrodlo weglowdanow jak ryz/kasza/makaron/ziemniaki + zrodlo tluszczu, czy to pochodzace z miesa, czy np. z tluszczu do smazenia go. dokladnie to samo jesli chodzi o posilek po treningowy, jednak tutaj jak [...]
do smażenia najlepsze tłuszcze to smalec, masło klarowane, oliwa z oliwek (krótkie smażenie i nie za wysoka temperatura), olej kokosowy na łyżce - olej lniany, oliwa z oliwek, rzepakowy
do smażenia najlepsze tłuszcze to smalec, masło klarowane, oliwa z oliwek (krótkie smażenie i nie za wysoka temperatura), olej kokosowy na łyżce - olej lniany, oliwa z oliwek, rzepakowy Dodam, że smażenie w 1 badaniu nawet przy długotrwałym smażeniu na oliwie, w mało znaczący sposób się utleniała ze względu na chroniące ją polifenole
Teraz to wyglada mniejwiecej tak nie znam dokladnych proporcji gram ale mysle ze jest to przyblizone do tych co wypisalem oliwa uzywana do smazenia, banan (2sztuki), 3-4kromki chleba ciemnego(zakladam ze kromka ma 30g) /// niewiem jak z ta kawa... cos nie tak jest Zmieniony przez - Goryl_S w dniu 2011-08-01 16:03:30